Опис:

Премин од традиционалните методи за загревање на водата со нерѓосувачкиот електричен котел 1.8L.
Цврстиот пластичен држач и ротирачката основа од 360 степени со автоматско исклучување на електричниот котел се направени за ваша максимална удобност.

Карактеристики:

  • 360 'ротирачка основа
  • Автоматско исклучување
  • Заштита од преоптоварување
  • Цврст дизајн од не'рѓосувачки челик
  • Цврст држач обложен со пластика

 

Спецификации:

Капацитет: 1.8L
Номинална моќност: 1500W
Номинален напон: 220V
Фреквенција: 50Hz
Термичка ефикасност: 89%

Употреба:

За првата употреба, наполнете го котелчето со вода до максималното ниво,оставете нека изврие водата и потоа истурете ја зовриена вода, а потоа го со ладна вода исчистете го котелот.
Повторете ја оваа постапка еднаш или два пати за целосно отстранување на прашината која се создала во производството или складирањето.
1. Ставете ја базата на рамно место.
2. Отворете го капакот и наполнете го котлетот со вода. Не преполнувајте го ! 
Внимание: Премногу вода може да предизвика преплавена вода што врие. Тоа е опасно!
3. Затворете го капакот и наместете го котелот на основата за напојување.
4. Вметнете го приклучокот во 220-240V извор на енергија.
5. Вклучете го уредот ,светнувањето на светилката покажува дека водата се загрева.
6. Десет секунди по вриењето, котелчето автоматски ќе се исклучи и светилката ќе се исклучи, исто така можете да притиснете “0” за да го исклучите рачно.
Внимание: никогаш не го отворајте капакот при работа. Тоа е опасно
7. Подигнете го котлот од основата прво па потоа употребете ја зовриената вода.
8. По употребата, котелот може да се остави на основата; но мора да го исклучите од струја заради безбедност.
 
 Посебни безбедносни инструкции:
 
Котелчето може да се користи само за да стоплите вода, никогаш да не се користи за млеко, супа, каса, чај или да се готви друга храна во него.
Котелчето се совпаѓа само со неговата специјална база на напојување.
Капацитетот на водата не треба да биде ниту помал од минималното ниво на водата, ниту повисоко од максималното ниво на водата.
Чувајте ги децата подалеку од врелата вода.
Не притискајте го копчето “0” веднаш по зовривањето.
Никогаш не го уклучувајте празно.
Извлечете го приклучокот ако не го користите.

Отстранување на бигорот:
 
1 Додадете малку лимонска киселина (обично 2 лажици) во водата пред вриење.
2. Затворете го капакот, наместете го котелчето на основата и поврзете ја струјата.
3. Притиснете го копчето за да го уклучите да почне да работи, кога водата почнува да врие, котелот автоматски ќе се исклучи. 30 минути подоцна, неколкупати измијте го котелот со чиста вода.
4. Ако е потребно, повторете ги горе наведените чекори за целосно чистење.

=======================================

Како да нарачате? ⤵

За да ги добиете сите производи со вкупна испорака, ве молиме додадете ги во една заедничка кошница.

За да се финализира нарачката, стиснете на копчето *КУПИ* или може да ни пишете во инбокс на нашата фејсбук фан страница: